Nesoid

Nesoid 1.9.1

Oldschool Nintendo-games spelen op je Android-toestel

VOOR

  • Zoekfunctie voor online rom-downloads
  • Opent zip-bestanden rechtstreeks
  • Levert exacte kopie van NES-games

TEGEN

  • Besturingsknoppen kunnen beter
  • Hapert geregeld

Uitmuntend
8

Met Nesoid speel je spellen voor de originele Nintendo-console op je Android-phone. De gratis Lite-versie van de emulator - oftewel nabootser - laadt 'NES-roms' van het .NES-formaat.

Wanneer je Nesoid opstart, opent de app je favoriete bestandsbeheerder (bijvoorbeeld OI File Manager of Astro File Manager). Hiermee zoek je naar het gewenste .NES-bestand op je sd-kaart. Heb je nog geen Nintendo-games op je mobieltje, dan vind je ze ook online met behulp van de zoekfunctie in het Nesoid-menu. NES-roms download je vaak in zip-formaat: Nesoid opent deze rechtstreeks, zodat je niks hoeft uit te pakken.

We speelden met Nesoid zonder problemen games als Super Mario 3, Tetris en Ninja Turtles 2. De graphics zijn optimaal, maar het geluid hapert af en toe. Met de emulator speel je zowel in horizontale als verticale modus. Vooral in laatstgenoemde is de besturing echter lastig. De A-, B- en pijltjesknoppen overlappen het speelscherm namelijk lichtelijk. Via de instellingen maak je ze desgewenst kleiner: dit verhelpt het probleem enigszins, maar dan liggen de knoppen weer onhandig ver uit elkaar.

Heb je zin in wat nostalgisch gameplezier? Met Nesoid speel je NES-roms nu ook op je Android-toestel. Wil je games voor de Super Nintendo spelen, neem dan een kijkje bij SNesoid.

Beoordelingen about Nesoid